Harry Potters fiender

När man är en omtalad kille som Harry Potter får man självklart inte bara vänner utan även en hel del ovänner. Hans pappa var en av världens bästa trollkarlar och hans mamma mugglare. Det räcker för att man ska få fiender. Från första början när Harry började sin utbildning på Hogwarts visste han ingenting om detta. Han träffade Ron och Hermione som fort blev hans vänner. Ovännerna däremot smög sig på honom lite då och då, och till slut blev det klart för Harry vem han skulle vara försiktig med och ta avstånd från.

Draco Malfoy

Denna nästan vithåriga kille Draco Malfoy går i samma årskurs på Hogwarts som Harry. Han tillhör Slytherins elevhem, och dyker första gången upp när Harry Potter är i London för att köpa kläder i madam Malkins butik. Då vet inte Draco vem Harry Potter är och försöker bli vän med honom, men Harry känner på sig direkt att Draco inte är en kille man ska bli vän med, och avfärdar honom.

Draco Lucius Malfoy är Dracos far, och har tidigare varit dödsätare, han är en renodlad trollkarl och gillar absolut inte mugglare. Han skyddar sin son, Draco mot allt, och det gör att Draco också blir en elak kille. Han behandlar bland annat Hermione Granger på ett elakt sätt för att båda hennes föräldrar är mugglare. Draco är både självsäker och nedlåtande och tvekar inte med att säga elaka kommentarer till alla han inte tycker om. Kanske du vill blogga eller skaffa en hemsida om Harry Potter och hans vänner, då kan du hitta ett webbhotell som passar in och fylla på med intressant material. Eftersom det är så många om är intresserade av Harry Potter, lär du få många följare

Slytherins quidditchlag

I bok två blev Draco medlem i Slytherins quidditchlag, som sökare, efter att hans far finansierat hela laget med de nyaste kvastarna som finns på marknaden.