Harry Potter

Detta ä en påhittad karaktär av författaren J.K. Rowling. Först skrev hon böcker som sedan filmatiserades. Både böckerna och filmerna om Harry Potter blev oerhört populära. Harry är en föräldralös pojke som Albus Dumbledore lämnar som bebis i en korg utanför familjen Dursleys, som är hans enda släktingar. Familjen är inte snälla mot Harry, särskilt inte hans bortskämde kusin, Dudley. Harry vet inte att hans far var en känd trollkarl och modern mugglare (en vanlig människa som innehar trollkonster). Trollkarlar brukar bära långa kappor och hatt, kanske du hittar liknande kläder hos johnells.se som har ett stort utbud av kläder.

När Harry fyller elva år börjar det komma brev som hans morbror lägger beslag på. Hela tiden dyker det upp nya, och morbrodern blir frustrerad. Han tar med sig Harry och sin familj till en fyr, i tron om att breven ska upphöra. Något de inte gör, de lyckas flyga in där också. När Harry inte får ta del av breven dundrar halvjätten Rubeus Hagrid in. Hagrid tar med sig Harry, berättar att han är trollkarl och att han nu ska börja på Hogwarts en skola för häxkonster och trolldom.

Hagrid släpper av Harry vid järnvägsstationen där han träffar Ron Weasley och hans familj. Rons mamma förklarar hur de ska ta sig till tåget, pojkarna tar sällskap och under resan till skolan blir de goda vänner. Pojkarna träffar Hermione Granger som kommer från en mugglarfamilj. De tre blir bästa vänner och kommer följas åt under hela skoltiden.