Personal på Hogwarts

Det finns givetvis mängder med personal på Hogwarts skola. Rektorn är den som ansvarar för ledningen, både den långsiktiga och den dagliga. Han har sitt rum i ett av alla torn som finns. Det har funnits många rektorer sedan Hogwarts grundades, men under Harry Potters tid som elev var det Albus Dumbledore som var rektor. Han var även Harrys personliga ledare och mentor. Det sägs att han är den ende som sett Lord Voldemort i verkligheten. Dumbledore gjorde många stora bragder som vuxen. Ett exempel var att han vann en duell mot trollkarlen Gellert Grindewald. Han som från början både var trevlig och en vän till Dumbledore, men som med tiden blev väldigt ond. Det var många som ville och som försökte uppmuntra Dumbledore till att bli Trolldomsminister, men han föredrog att bli rektor på Hogwarts och tackade nej. Under Dumbledores tid var Minerva McGonagall biträdande rektor och när Dumbledore tillfälligt blev avskedad var hon vikarierande rektor. När Dumbledore dog blev hon Hogwarts ordinarie rektor.

Dolores Umbridge

Dolores var i början av sin karriär lärare i svartkonster och försvar, men fick ganska snart titeln överinkvisitor tilldelad av Trolldomsministeriet. Hon blev rektor för Hogwarts när Dumbledore blev avsatt, eftersom han avslöjat att Lord Voldemort antagit en mänsklig form, trots Trolldomsministeriets förnekande. När Dumbledore återfick sin tjänst som rektor fick hon avgå. Dolores Umbridge undervisade i både svartkonster och försvar, men bara teoretiskt. Hon var även en stor motståndare till alla varelser som icke-mänskliga, halv-människor och icke-magiska. Samtidigt som hon jobbar på Hogwarts jobbar hon på Trolldomsministeriet. Hon blir inlurad i ”Den förbjudna skogen” av Harry och Hermione och därefter blir hon jagad av kentaurarer och blir placerad på sjukhusflygeln. Efter den händelsen får hon lämna sin lärartjänst.

Severus Snape

Severus är läraren som undervisar i Trolldryckskonst under Harrys första fem år på Hogwarts. Efter att sökt tjänsten som lärare i försvar mot svartkonst får han äntligen tjänsten när Harry Potter börjar sitt sjätte studieår. Snape är också föreståndare på Slytherins elevhem och det sägs att han varit dödsätare eftersom han har Mörkrets märke på sin vänstra underarm. Det är Lord Voldemorts symbol och utgörs av en dödskalle med en tunga som föreställer en orm. För att rädda sin hemliga kärlek Lily Evans, som även var Harrys mamma, blev han lojal mot Dumbledore, och det fortsatte han vara tills han dödade honom efter hans egen önskan.