Mer om J.K Rowling

Det blev med tiden dags för ännu en ny skola och det var där Joanne träffade sin bästa vän, han som hon skrev om i böckerna Harry Potter. Joanne älskade att lära sig nya saker men hon blev aldrig populär i den nya skolan. Något skolkamraterna däremot tyckte om, var när hon berättade historier och sagor för dem.

Joanne har sagt att karaktären Hermione Granger påminner mycket om henne själv när hon var omkring elva år. Efter grundskolan blev hon övertalad att börja studera franska istället för engelska som hon själv ville. Det fanns en positiv sak med det, och det var att hon fick vistas i Paris under en termin. Hon fortsatte att skriva på sin story om Harry Potter varje ledig stund.

Joannes mål var egentligen att boken skulle vara färdig när hon återvände hem från Portugal där hon bodde i några år och även som sagt gifte sig och fick en dotter 1993. Dotterns födelse gjorde att hon inte hann skriva så ofta som hon önskat, men allt eftersom dotter växte gjorde även historien om Harry Potter det. När Joanne Rowling så äntligen fick förlagskontrakt med det lilla bokförlaget Bloomsbury sägs det att det var Alice Newton, Bloomsburys ordförandes dotter, som var inblandad i beslutet om utgivning.