Tänk om Harry Potter hade haft sociala medier

De flesta känner till Harry Potter och hans kamrater på Hogwarts. Den första boken De vises Sten kom ut 1997, och den sista boken gavs ut 2016. Detta var långt innan sociala medier var en allmänt vedertagen företeelse och användes av de flesta ungdomarna. Men tänk om sociala medier hade varit en naturlig del av berättelserna och då även figurernas liv.

Smartphones på Hogwarts

Tänk om Harry, Ron och Hermione hade haft smartphones under sin studietid på Hogwarts. Ganska mycket tid i historierna går ju åt olika typer av förflyttningar mellan klassrum och personer för att olika meddelanden och händelser behöver förmedlas vidare. Om dessa personer istället haft telefoner som lätt hade kunnat skicka vidare rykten och information så kanske historierna hade ändrats ganska markant. Något säger mig att den bakåtsträvande läraren Professor Snape hade blivit ganska isolerad i sin källare.

Instagram och sociala medier

Instagram och andra sociala medier som Facebook och TikTok hade förmodligen blivit ett populärt inslag bland eleverna; tänk att kunna dela bilder och filmsnuttar som andra utanför skolan hade kunnat roa sig med. En otroligt källa för information för framförallt blivande elever som inte hade någon koll alls förutom hörsägen när de ska börja på Hogwarts eller bli en del av magivärlden.

Populärkultur

Att kontakten med musik och film för eleverna skulle bli nära med smartphones och sociala medier är ett faktum. Visst kan man se Harry med airpods i de långa korridorerna? Eller se vännerna i en TikTok.