Ämnen på Hogwarts

Att gå på internatskolan Hogwarts innebär inte bara magi och lek. För att bli en väl utbildad trollkarl krävs många års hårda och tuffa studier. Du måste vara noggrann och klara dina prov och de ämnen som läses är obligatoriska för alla. Under de första åren är det ämnen som bland annat astronomi, stavar, skydd mot mörk magi, brygder, magisk historia, örtmedicin och förvandling som gäller.

Magisk historia

Den första kursen börjar med att studera magisk historia, och det är professor Binns som är lärare. När eleven kan magisk historia bättre än sin lärare och överlevt de flesta gångerna då är kursen godkänd. Detta är enligt eleverna ett av de tråkigaste ämnena.

Transfiguration

I detta ämne lär man sig studera en process som gör att ett föremål blir till något helt annat. Det är det svåraste av alla momenten inom magi. Eleverna behöver bara en trollstav och kännedom om önskad stavning. Det finns inga begränsningar på vad som kan förvandlas. Både icke-levande och levande materia går att förvandla, så även vissa enskilda delar. Eleverna får börja med det som är lättast att förvandla och det kan vara vatten till te eller att vattnet blir till råttor i koppen. Det är professor McGonagall som är lärare i detta ämne.